200g ovsených vločiek (môžte použiť ovsenú muku alebo špaldovú)
200 ml polotučného mlieka
3 vajíčka
štipka soli
20-30 g hrozienok
1 PL holandského kakaa
1/2 prášku do pečiva
Postup:
Vločky si zalejeme horúcou vodou a necháme odstáť 5 minút,poprípade vložíme do mikrovlnnej rúry na 1-2 minúty.Oddelíme si žĺtka od bielkov.Žĺtka,vločky,mlieko
,hrozienka a prášok do pečiva zmixujeme.Ak sa vám bude zmes zdať hustá prilejte mlieko,vločky majú kôli obsiahnutej vláknine schopnosť nasiaknuť okolitou tekutinou.Z bielok a soli si vyšlaháme sneh,ktorý potom jemne vmiešame do pripravenej zmesi.Nakoniec 1/2 zmesi vylejeme do bábovkovej formy ktorú si natrieme kokosovým olejom,poprípade ak máte silikónovú formu tak nemusíte.Do zvyšku zmesi vsypeme kakao,poriadne premiešame a vylejeme do formy.Pečieme pri 150°C asi 40-50 minút.Dobrú chuť
Nutričné hodnoty na celú bábovku:
Energetická hodnota:1318 kcal(5518 kJ)
Bielkoviny:63,6 g
Sacharidy:174,2 g
Tuky:37,8 g
Vláknina:23 g