Cícerový koláč.

Kedže v poslednej dobe ma nejak prepadáva chuť na sladké,tak som si dovolil zas zaexperimentovať a vytvoriť nejaký výmysel.Tentokrát mi prišiel pod ruku cícer.Ak neviete čo to je,je to v podstate bezlepková strukovina.Čiže sa skvele hodí ľudom alergickým na lepok.Tááákže budeme potrebovať pár experimentálnych položiek.

  • 1 hrnček cíceru(starostlivo ho prepláchneme)
  • 1 hrnček ovsených vločiek
  • arašidové maslo 1-2 polievkové lyžice
  • prášok do pečiva 1 ks
  • vajce 1 ks
  • štipka soli
  • mandle popr. iný druh orechov
  • škorica 1-2 čajové lyžičky
  • kakao
  • horká čokoláda

Takže ako prvé si zapneme rúru,bez nej by nám to asi nešlo.Nastavíme si ju na 200 stupňov.Všetko okrem čokolády šupneme do mixéra a mixujeme a mixujeme až to nevymixujeme.Nakoniec primiešame čokoládu a vylejeme do silikónovej formy alebo na plech vystlaný papierom na pečenie.Pečieme plus/mínus 30 minút.Priebežne pcháme špajdľu do stredu aby sme zistili či je to už hotové.Nevýhoda je že chúťky musia počkať,kedže musí troška vychladnúť.Ale potom sa smelo doňho pustite. 🙂

Antonio

Antonio

New Letter

Kategórie článkov

CLOSE

Kategórie produktov

Add to cart